E-cards
Last Updated 8/2/2017 1:32
Thu, 02 Dec 2021
Rabia Thani 27, 1443
Number of Books 10241

Vad anser Islam om Terrorism?

Vad anser Islam om Terrorism?
  • Publisher: islamhouse.com
  • Year of Publication: 2009
  • Number of Pages: 2
  • Book visits: 2809
  • Book Downloads: 1285
  • Book Reads: 946

En av de mest utmärkande kännetecknen hos den tid som vi lever i idag är den överväldigande närvaron av våld i våra samhällen. Antingen det är en bomb som briserar på en marknadsplats, eller en flygkapning där oskyldiga människor hålls som gisslan för politiska motiv, så lever vi i en tid där manipulerande av etniska grupper (sekter) och förluster av oskyldiga liv har blivit vardagsmat.

Så är våldets genomgripande natur, som inte känner några gränser. Att ”terrorism” är ansett att vara en av de största hindren mot fred, säkerhet och trygghet i våra samhällen. Ordet terrorism blev allmänt  använt endast för några årtionden sedan. Något som är olyckligt med denna nya terminologi är att den begränsar definitionen av terrorism till det som utförs av små grupper eller individer.  Terrorism är faktiskt ett globalt problem och tar sig uttryck i många olika former. Dess utövare kan inte placeras i fack och passar inte in i någon stereotyp. De som betraktar människoliv som något utan värde och som har makten att få människoliv att vara något av en förbrukningsvara finns i alla olika samhällsskikt. Det kan vara den anställde, fylld av frustration, som kallblodigt mördar sina kollegor eller den förtryckte invånaren i ett ockuperat land som ventilerar sin ilska genom att spränga en skolbuss full med oskyldiga barn. Dessa är de terrorister som framkallar vår vrede och avsky. Ironin i detta är att  de politiker som underblåser etniska motsättningar mellan folk för att säkra sina egna positioner, statsöverhuvudet som beordrar flygbombningar av hela städer, och de styrande råden som kväver miljoner civila till döds med sina olagliga sanktioner, väldigt sällan straffas för sina brott mot mänskligheten.

Det är denna inskränkta definition av terrorism som har fått Muslimer att bli associerade med förstörelse och terror. Som ett resultat av detta blir de själva offer för hat, våld och terrorhandlingar.

Ibland hålls till och med Islams religion ansvarig för icke-Muslimers gärningar!

Kan det vara möjligt att Islam, vars ljus avslutade medeltidens mörka tidsålder i Europa, nu är ansvarig för terrorns tidsålder? Kan en tro som har över en miljard följeslagare runt om i världen och över 7 miljoner i Amerika, förespråka dödandet och stympandet av oskyldiga människor? Kan Islam, vars namn i sig betyder ”frid” och ”underkastelse till Gud”, uppmuntra sina utövare att verka för död och förstörelse? Är detta möjligt?

:

0

0 total

5
4
3
2
1

Leave a Reply