E-cards
Last Updated 12/6/2016 11:36
Tue, 17 Oct 2017
Muharram 26, 1439
Number of Books 9185

ŠTA BI SVAKI MUSLIMAN TREBAO DA ZNA

ŠTA BI SVAKI MUSLIMAN TREBAO DA ZNA

ŠTA BI SVAKI MUSLIMAN TREBAO DA ZNA
  • ŠTA BI SVAKI MUSLIMAN TREBAO DA ZNA
  • ŠTA BI SVAKI MUSLIMAN TREBAO DA ZNAOva knjiga definiše vjeru islam, pojašnjava da je to prirodna vjera, i vjera svih vjerovjesnika, a zatim pojašnjava najvažnije temelje te vjere. Potom, u njoj se ukazuje na najvažnija pitanja vezana za akidu ili vjerovanje jednog muslimana, a koje on mora spoznati. U nastavku knjige se govori o stubovima, ili rukonovima vjere islama, a potom se ukazuje na načinu ophođenja muslimana sa društvom u kojem živi.
  • Year of Publication: 2013
  • Number of Pages: 262
  • Book visits: 3307
  • Book Downloads: 1411

ŠTA BI SVAKI MUSLIMAN TREBAO DA ZNA

Ova knjiga definiše vjeru islam, pojašnjava da je to prirodna vjera, i vjera svih vjerovjesnika, a zatim pojašnjava najvažnije temelje te vjere. Potom, u njoj se ukazuje na najvažnija pitanja vezana za akidu ili vjerovanje jednog muslimana, a koje on mora spoznati. U nastavku knjige se govori o stubovima, ili rukonovima vjere islama, a potom se ukazuje na načinu ophođenja muslimana sa društvom u kojem živi.

..Neka je mir i spas na povjerljivog Upućivača koji je rekao: “Zaista sam poslan s ispravnom čistom vjerom.”1 Dakle, Uzvišeni Allah ga je poslao s vjerom koja se temelji na vjerovanju u Allahovu Jednoću, na milosrđu i olakšanju. Muslim bilježi hadis da je Allahov Poslanik, a.s., rekao: “Islam poništava sve što je bilo prije”, tj. poništit će sve grijehe koji su počinjeni prije islama.

Ured Vijeća za fetve u Kuvajtu raduje se da uputi najiskrenije čestitke vama koji ste prigrlili ljepotu islamske bašče, koja će zasigurno na vas pozitivno uticati u smislu da će zadovoljiti jasan razum i da će otklonuti mnoge nedoumice i oprečnosti islamskog vjerovanja u vašim pogledima na vjeru. Vi ćete također osjetiti stvarno blagostanje i smiraj u svojim životima. To blagostanje i smiraj ne podrazumijevaju nepostojanje nijedne prepreke niti uznemiravajućeg problema u životu. Tim preprekama i problemima Uzvišeni Allah iskušava Svoje robove, što je pak potvrda iskrenosti Njegovih riječi:
“Zar misle ljudi da će biti ostavljeni na miru ako kažu: ‘Mi vjerujemo!’ i da u iskušenje neće biti dovedeni? A Mi smo u iskušenje doveli i one prije njih, pa će Allah, doista, znati ukazujući na one koji govore istinu i one koji lažu.” (El- ‘Ankebut, 2-3.)

Uzvišeni Allah poslao je Svoga Vjerovjesnika, Muhammeda, a.s., s vjerom
kojom je zapečatio sve druge vjere, dao konačni sud o njima i dokinuo njihove
propise. Allah, dž.š., je zagarantovao očuvanje islama od iskrivljenja i izmjena.
Opisao je islam kao put ustrajnosti i nagovijestio da će, i na dunjaluku i na ahiretu,
uspjeti onaj ko se tim putem zaputi, a da će zalutati i stradati onaj ko odbije
da slijedi taj put ili ko odabere neki drugi put. Jer, neprihvatanje slijeđenja tog
puta u suprotnosti je s prirodom u kojoj je Allah stvorio čovjeka i u kojoj je sva
za njega priredio.

ŠTA BI SVAKI MUSLIMAN TREBAO DA ZNA

ŠTA BI SVAKI MUSLIMAN TREBAO DA ZNAOva knjiga definiše vjeru islam, pojašnjava da je to prirodna vjera, i vjera svih vjerovjesnika, a zatim pojašnjava najvažnije temelje te vjere. Potom, u njoj se ukazuje na najvažnija pitanja vezana za akidu ili vjerovanje jednog muslimana, a koje on mora spoznati. U nastavku knjige se govori o stubovima, ili rukonovima vjere islama, a potom se ukazuje na načinu ophođenja muslimana sa društvom u kojem živi.

User Rating 4 ( 40 votes)

Leave a Reply